Световни лидери поздравиха новия крал на Великобритания  за интронизацията му.

...
Световни лидери поздравиха новия крал на Великобритания  за интронизацията му.
Коментари Харесай

Световни лидери поздравиха новия крал на Великобритания

Световни водачи поздравиха новия крал на Великобритания  за интронизацията му.

Президентът Джо Байдън поздрави монарха и брачната половинка му, кралица Камила, които бяха коронясани през днешния ден, съобщи Агенция Франс Прес, цитирина от Българска телеграфна агенция.

Държавният глава не отиде в Лондон за церемонията, на която Съединени американски щати бяха представлявани от първата дама Джил Байдън.

" Дългото другарство сред Съединените щати и Обединеното кралство е източник на мощ за нашите два народа ", заяви  Байдън. Той добави, че е горделив, че неговата брачна половинка съставлява страната му на церемонията.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е от своя страна съобщи: Моите поздравления за крал и кралица Камила.

Ръководителят на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз участва на церемонията в Уестминстърското абатство. Тя назова английския монарх знак на непоклатимост и последователност.

Поздравления изпрати президентът на Китай Си Цзинпин. Лидерът на азиатската страна съобщи, че страната му е подготвен да разшири съдействието и културния си продан с Англия и че двете страни би трябвало взаимно на предизвикват мира и съдействието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР